Waarom ik mannelijke ondernemers met een verhoogde kans op Diabetes type 2 begeleid?

Vandaag een wat persoonlijker verhaal.

Vorige week vroeg iemand mij waarom ik mij richt op mannelijke ondernemers die een verhoogde kans op Diabetes type 2, Pre Diabetes type 2 of met Diabetes 2 type hebben.

Eigenlijk best een heel persoonlijke reden. In mijn familie komt extreem veel Diabetes type 2 voor. Zowel aan mijn vaders als aan mijn moeders kant. Zelf heb ik dus ook een verhoogde kans om Diabetes type 2 te krijgen.

Nu kun jij je afvragen of het aan mijn genen ligt of dat het misschien ook met leefstijl te maken kan hebben. Ik denk van beiden een beetje. Wanneer je leefstijl niet goed is zal het risico alleen maar toenemen, zeker wanneer je een verhoogd risico loopt.

Mijn vader kreeg te horen, toen de diagnose Diabetes type 2 eenmaal bij hem gesteld werd, dat hij gerust af en toe wat lekkers mocht en echt niet suikervrij door het leven hoefde te gaan. Jammer genoeg vergat mijn vader het stukje “af en toe”. Mijn vader ging dus gewoon door met zijn leefstijl en kreeg van de arts een pilletje en toen dat niet genoeg hielp er nog een pilletje bij en uiteindelijk moest hij insuline gaan spuiten want zijn alvleesklier was volledig uitgeput. Uiteindelijk resulteerde dit ook nog in hart en vaat problemen en is mijn vader overleden aan vasculaire dementie.

Wanneer mijn vader had geweten dat hij dit proces terug kon draaien, door een gezondere leefstijl aan te nemen,en daar ook in begeleidt werd, had hij dat zeker gedaan. Hij had op het moment dat hij de diagnose Diabetes type 2 kreeg nog zoon van een paar jaar oud.

Mijn missie en passie is dan ook om een heleboel mannen te helpen om dit proces te voorkomen of zelfs terug te draaien. Hiermee hoop ik te bereiken dat zij kunnen genieten van hun partner en gezin. Zij fit en gezond door het leven kunnen gaan en niet toe moeten kijken wanneer hun kinderen vol energie aan het spelen zijn en ze zelf de puf niet hebben om lekker mee te doen.

Bedankt voor het lezen en ik wens jullie een hele fijne week toe!

Annelies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.