De vijf talen van de liefde!

Welke taal van de liefde spreek jij?

Ooit wel eens het boek “de vijf talen van de liefde” van Gary Chapman gelezen?

Voor mij was dat echt een openbaring.

Al jaren begreep ik er niks van wanneer ik iets voor mijn man kocht (waarvan ik vond dat hij het wel kon gebruiken) hij daar amper dank je wel op zei.

Hij daarentegen wilde regelmatig iets voor mij doen waarvan ik, super zelfstandige dame, niks wilde weten.

Ongemerkt kwetsten wij elkaar regelmatig doordat onze reactie niet aan de verwachting van die ander voldeed.

Na het lezen van dit boek viel alles op zijn plaats.

Nu jaren later kom ik dit ook tegen in mijn coaching praktijk. Wanneer jij je niet bewust bent van jouw taal van de liefde (die is namelijk ook op jezelf van toepassing) zal jij je valkuilen niet leren zien en begrijpen. Eerst moet je weten waarom je de dingen doet zoals jij ze doet.

Wanneer jij vindt dat je iets verdiend hebt en je gaat je zelf belonen, wat zit daar dan achter?

Of wanneer jij jezelf helemaal niks gunt en altijd maar door rent, waarom doe je dat eigenlijk? Waarom pak jij die welverdiende rust niet?

Bij leefstijl coaching komen ook deze dingen aan bod. We gaan niet alleen aan de slag met jouw voeding maar het is eigenlijk nog veel belangrijker dat jij jezelf beter leert kennen. Alleen zo kun je nieuwe gewoonten aanleren.

Geef jij je partner wel eens een bloemetje? Niet omdat jij die zo graag geeft maar omdat je partner die zo graag ontvangt?

Welke taal van de liefde spreek jij?

#leefstijl #ondernemers #gezondheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *